Началник - сектор "Икономическа полиция" в Пазарджик Неделка Преждарова е била засечена да взема козметичен продукт от аптека в града, без да го плати, научи TrafficNews. Тя била забелязана от служител на магазина да сваля опаковката на крем, а след това прибрала тубата в чантата си.  Опаковката е била свалена, тъй като тя е маркирана с чип и при опит да се изнесе без продуктът да е платен, издава звуков сигнал. 

От магазина подали сигнал, който стигнал до дирекция "Вътрешна сигурност", които са документирали случая. Събрани са показания от служителите на дрогерията, свалени записите от охранителните камери. Доказателства са предадени на прокуратурата в , но се оказало, че там не могат да образуват досъдебно производство, заради ниската цена на стоката. Цената на крема била около 20 лева, които след разразилия се скандал, полицайката е платила.

Ръководството на Областната дирекция на полицията в Пазарджик е уведомено. За извършеното престъпление е докладвано и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. "По данни на Вътрешна сигурност има установено извършено престъпление  от ръководен служител. В областната дирекция вече е образувано дисциплинарно производство за тежко дисциплинарно нарушение", коментира за TrafficNews шефът на пресцентъра на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Заради кражбата Преждарова вероятно ще загуби работата си и ще бъде уволнена дисциплининарно. Според запознати, тя внезапно е излязла в болнични. 

Отказът на прокуратурата да образува досъдебно производство е меко казано странен, тъй като обществената опасност предвид поста, който Преждарова заема, не е за пренебрегване. Ако държавното обвинение образува дело, макар и после да го прекрати или наложи административно наказание, това ще бъде отразено в досието на служителя. В другия случай на отказ, прокуратурата на практика я оневинява. 

Шефката на Икономическа полиция е работила като учителка, но кариерата си в системата на МВР започва като дознател. След това става разузнавач. Докато Йордан Рогачев е начело на дирекцията в Пазарджик тя израства до началник отдел, а след това оглавява и сектора.