Серийният крадец на колела в Пловдив – Кольо Селския се сдоби с обвинение. Той е привлечен от прокуратурата за кражбата на три велосипеда и един мобилен телефон – айфон.

Още в началото на юни TrafficNews разказа за 61-годишния мъж. Тогава той нахлу в жилищна сграда и открадна колело и мобилен телефон. Оказа се обаче, че входът е оборудван с камери, които успяха да уловят лицето ми.

За да влезе във входа на кооперацията намираща се на бул. "Пещерско шосе", Селския използвал чистачката, която през това време почиствала стълбището. Той попитал за конкретно семейство, което "уж" търсел, но тъй като жената не познавала всички живущи го пуснала да влезе. 

Оттам камери заснемат как възрастния мъж се качва нагоре по стълбите и около 10-тина минути се разхожда и оглежда. В погледа му попада леко открехната врата, към която се насочва и влиза вътре. 

За минути: Пловдивчани разкриха мъжа, задигнал колело и iPhone в СмирненскиКольо Селския е стар познайник на полицията, задигал "всичко незавинтено и заковано"

Изчезва iPhone5 оставен на антрето, който се оказва собственост на съседка на нашата читателка. Грабежите не спират до тук. Той слиза надолу по стълбището и най-безцеремнно взима бял велосипед с монтирана към него детска седалка.

Само час след публикацията на TrafficNews будни граждани разкриха самоличността на мъжа и полицията влезе в дирите му.

Оказва се, че това не е първата му подобна кражба. Само месец по-рано, той е задигнал още две колела.

На 22 май, около 9:00 часа в Пловдив, Селския минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. Той решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева. Седмица по-късно Кольо отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок. След това той се придвижил до Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

Всички пари той проиграл в казино. Печалбата през юни отново била изиграна на машинки.

На 10 юни Кольо е бил арестуван и спрямо него е била взета мярка „задържане под стража”.

Селския  е осъждан многократно за различни престъпления против собствеността. През септември 2016 година е изтърпял последното си ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняем още един крадец на колелета. Това е 35-годишен пловдивчанин, с многобройни криминални регистрации и 9 осъждания.

В края на септември през нощта, обвиняемият се разхождал в централната градска част  По пътя си той забелязал велосипед, заключен на стоянка и го отнел чрез използване на техническо средство. Откарал колелото в дома си.

Собственичката подала сигнал в полицията за кражбата. По-късно  крадецът продал велосипеда за 30 лева на негов познат.

За негово нещастие в района на местопрестъплението имало камери. Записите са били прегледани от полицията, които го разпознали. Последвал арест, а колелото върнато на собственичката.  

Спрямо него е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.