Четири кражби са били разкрити от служители на РУ-Карлово през последното денонощие. Криминалните деяния са били извършени в село Богдан, градовете Клисура и Сопот.

На 7-и април 60-годишен горски стражар от ДГС «Клисура» подал сигнал в РУ Карлово за извършена кражба на «зимен дъб». Дървесината била складирана във база на фирма «Константин лес» в землището на град Клисура. В районното управление е започнато досъдебно производство. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деяннието- 39-годишен от село Розино.Работата продължава под наблюдение на прокуратурата в Карлово.

Междувременно 41-годишна жена от Сопот е подала сигнал за извършена кражба на 5 броя употребявани метални водопроводни тръби. Тръбите се били складирани в избеното помещение на жилището и. По случая е започната проверка. Установен е извършителят - 57-годишен сопотненец.  Друг жител на подбалканския град сигнализирал, че неизвестни лица са извършили кражба на продукти от магазин на  улица «Гурко». Нанесените щети са в процес на изясняване. Униформените са влезли в дирите на 66-годишна жена от село Иганово. 

Проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление е започнато и по сигнал на 31-годишен мъж от село Богдан. Той подал сигнал в РУ Карлово, че от землището на селото в местността «Дамлъ дере» , е извършена кражба на 4 броя моторни триони марка "ЩИЛ". От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че извършители на кражбата са  двама млади мъже на 23 и 29 години от Твърдица, област Сливен. Мъжете са задържани в ареста на управлението.

Всички случаи са докрадвани в Районната прокуратура.