Служители на Трето районно успяха да заловят крадец, който върлувал основно в официте в квартал "Кършияка". Разследването срещу 34-годишният Емил Д. от Харманли започнало още през лятото, след постъпването на първите сигнали.

В началото на юни 62-годишен мъж се оплакал, че от офиса му на ул. “Ален мак” неизвестен отмъкнал противозаконно оставена без надзор чанта с 500 лева и фирмени документи. След това завалели още идентични жалби от потърпевши. В края на юли били откраднати дамските чанти на служителки в три детски градини в район „Северен”. Общо от потърпевшите са отнети 330 лева, мобилен телефон, 4 банкови карти и лични документи. 

Служителите по офисите започнали да шушукат със страх за тайнствения обирджия от  "Кършияка", който незабелязано се промъква в канцелариите и задига каквото може, съобщи "Марица". Предпочитанията му обаче били към пари, кредитни и дебитни карти, както и към ценни вещи, оставени без наблюдение. 

При разследването на набезите на неизвестния обирджия оперативните работници попаднали на записи от охранителни камери, на които било документирано проникването му в една от забавачките. После нещата си дошли на мястото и криминалистите събрали достатъчно доказателства, че автор на престъпленията е 34-годишният харманлиец. Оказало се, че той е познат на органите на реда и с предишни посегателства. Крадецът е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Тепърва ще се изяснява колко са били жертвите на „невидимия”, тъй като вероятно има още обрани офиси. 

В събота беше заловен още един гастрольор, извършвал кражби в Пловдив. Непосредствено след задигането на оборотни пари от павилион за продажба на вестници ченгетата са успели да арестуват 39-годишен пазарджиклия. Към 13 ч. в почивния ден Николай И. Се спрял пред вестникарска сергия на бул. „Шести септември”. Докато продавачката вадела исканото от него издание, мъжът се пресегнал през плъзгащия прозорец на търговския обект, взел 233 лева и избягал. Търговката обаче позвънила на тел. 112 и дала пълно описание на крадеца. Така служителите на реда успели много бързо да го издирят и заловят. По-късно станало ясно, че пазарджиклията е с регистрация в полицията, криминално проявен и осъждан. Срещу него е започнато бързо производство, а за деянията му е уведомена прокуратурата.

TrafficNews.bg