Само за 24 часа, четирима са били заловени пияни и дрогирани зад волана в Пловдив и областта. Срещу тях са започнати бързи производства. 

На 31 май около 23,20ч на улица "Независимост" в село Брестник, служители на реда спрели водач на лек автомобил деу. Автомобилът бил управляван от 46-годишен местен жител, чийто тест за употреба на алкохол отчел 2,96 промила. 

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа.

36-годишен мъж от село Милево е установен от проверяващ екип да шофира след употреба на 2,09 промила алкохол. Нарушението е регистрирано на 31 май в 15,30 часа на териториятана село Болярци, където служителите на районното управление спрели за проверка товарен автомобил мерцедес. Извършителят на престъплението е задържан в ареста, а материалите са докладвани на прокуратурата.

На улица  Първа в село Кърнаре, служители на МВР Карлово извършили проверка на лек автомобил. В хода и било установено, че водачът на голф е саднал зад волана след употреба на 1,25 промила алкохол. Извършителят на престъплението е 30-годишен от село Розино.  

Междувременно още седем водачи са били хванати в крачка.

За срок до 24 часа в ареста  е задържан 21-годишен водач на БМВ. В хода на проверка по линя пътен контрол, служители на районното управление в район "Южен" установили, че младият мъж управлява превозното средство в едногодишен срок от наказанието му по административен ред. 

В ареста на Асеновград е задържан 26-годишен криминално проявен мъж, който се опитал да осуети полицейска проверка. Престъплението е регистрирано в следобедните часове на 31 май на улица "Снежанка" в село Червен. Водачът управлявал лек автомобил мерцедес , но при извършване на проверка не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал от органите на реда. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия е установено, че автомобила е с поставени чужди регистрационни табели. 

В хода на специализирана полицейска операция по линия “Опазване на обществения ред и безопасност на движението“ в село Житница е задържан 34-годишен водач без книжка. Пътна полиция спрели за проверка мотопед „Райд Омен“, но установили, че двуколесното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът на мотопеда е от Сопот, а в хода на действия е документирано, че превозното средство е с прекратена регистрация през декември 2018г, а водачът не притежава и свидетелство за неговото управление. 

Водач на лек автомобил БМВ без книжка установиха при проверка на 31 май и служителите на сектор „Пътна полиция“ Пловдив. 36-годишен мъж от село Царимир е спрян на извънградски път. Справка в системата показала, че мъжът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от издаване на наказателно постановление за същото нарушение. Срещу извършителя на престъплението, който е задържан в ареста, е започнато бързо производство. 

44-годишен водач на мотопед „Гариели“ от село Войсил е задържан в ареста на  Труд за това, че управлявал нерегистрирано по надлежния ред превозно средство.