Травестит от Пловдив „ужили” салон за красота с над 1600 лева. Мъжът, който се изживява като дама, се подложил на няколко процедури, но без да си плати. За да оформя прическата си, той посещавал фризьорски салони, където му поставяли изкуствени кичури дълга коса и извършвали различни манипулации за поддържане на прическата.

Тъй като подобни процедури изисквали много финансови средства, травеститът успявал да заблуди фризьорите и управителите на салоните за красота в намерението си да заплати услугите им, като същевременно бягал и напускал салона, без да извърши това.

Днес Севдалин Асенов трябваше да се изправи пред съда, с обвинения за измама. В залата на Районен съд обаче, транссексуалният пловдивчанин така и не се появи.

Той не е редовно призован, а уведомлението му не е върнато. В залата липсваше и представител на измамения салон – Дима Стил, но в деловодството на съда все пак е постъпил иск за конституиране на дружеството като граждански ищец.

Поради липсата на обвиняемия, ход на разпоредителното заседание не бе даден. През август Асенов отново ще бъде призован, като присъствието му се оказва задължително. По думите на прокурор Илиева, в случая се касае за тежко престъпление.