Окръжен съд потвърди оправдателната присъда на Атанас Червенков - Райфъла по делото за приготовление за палеж на линейка. През февруари 2019 година бизнесменът бе оневинен от Пловдивския районен съд, но след това прокуратурата внесе протест. 

Според обвинителния акт Райфъла е поръчал палеж на линейка "Мерцедес Спринтер", собственост на бившия му служител Иван Станчев. 

Станчев и Червенков се запознали в ареста през 2015 г. Били настанени в една килия. Двамата се сближават, след като излиза от ареста Станчев прави различни услуги на Червенков и съпругата му. По време на първия процес срещу бизнесмена, той свидетелства в негова полза. Твърди под клетва, че Веселин Загорски е изнудвал Райфъла за голяма сума, за да си промени показанията и да го оневини. В последствие обаче е подава молба, с която се е отказва от твърденията си. "Не познавам Загорски изобщо. Излъгах, защото ми беше жал за Червенков. Той ме нави да излъжа и аз го направих. След това излязох от ареста и после започнах работа при него. Напуснах, защото имаше голямо напрежение. Червенков ме натискаше да отмъщавам на свидетеля Роман Хаджийски като му избода очите и го залея с киселина. Същота така ме навиваше да му подпаля колата. Не издържах и напуснах" разказа Станчев във втория процес срещу Райфъла. Червенков заяви, че свидетелят лъже, защото междувременно е направил конкурентна фирма с линейки за неотложна помощ.   

През 2018 година, след като отношенията между тях вече са охладнели, Станчев подава жалба, в която посочва, че Райфъла е поръчал да запалят линейката, която той е внесъл от чужбина. Посочва и свидетели - други затворници. 

Доказателствата на обвинението обаче се оказаха недостатъчни за осъдителна присъда. Линейката била собственост на приятелката на Станчев, която никога не била виждала Червенков. Затова той бе оправдан. 

Кам момента Райфъла е с мярка за неотклонение "гаранция" , като изчаква решението на съда по другото дело, по което бе задържан в продължение на няколко години.  Припомняме, че Окръжен съд ги призна за виновни, като  Червенков получи 13 години затвор, Веселин Загорски бе осъден на 12 години, Генков и Романов – по 5 години, Васил Василев – 4,6 години, а Стефан Гичев – 1 година условно. В момента те обжалват присъдите си .