Пловдивски предприемач е арестуван, след като вчера е нанесъл тежък побой на съпругата си заради патологична ревност. Днес на брифинг зам. районният прокурор Атанас Илиев разкри подробности за случая без да оповести самоличността на насилника. По информация на TrafficNews това е 40-годишният Симо Касабов. 

Мъжът е следял цялото си семейство, чрез инсталирани приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Той редовно ги заключвал в дома си без тяхното съгласие. Има данни и за чести сигнали и побои. Причината била патологична ревност. 

Снощи бизнесменът се върнал у дома и заварил съпругата си да говори по телефон, който не е виждал и съответно на него не е поставен софтуер за подслушване и следене. Започнал е да я бие с тенис ракета. В следствие на побоя жената има множество хематоми, фрактура на две ребра, скъсан далак, спукано тъпанче. Жертвата някак си успяла да избяга от апартамента, а нейни приятелки я откарват в болница. За щастие, децата не са станали свидетели на побоя. 

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев. Оказва се, че докторът, който прегледал пострадалата в болницата, я познава. През 2018 тя отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите. 

Симо Касабов е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа с постановление на прокуратурта. Касабов е родом от родопското село Змеица. Той е и сред учередителите на партията на Цветанов. 

Той има няколко фирми, които се занимават с консултантска дейност, внос и износ, производство, преработка и търговско представителство и посредничество, производство на електрическа енергия, течни, твърди и газообразни горива, а също така и с покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, внос и търговия с козметични продукти. 

Семейните снимки в социалните мрежи показват живота на едно щастливо семейство със сериозни финансови възможности. Зад тази фасада обаче нещата очевидно са драматични.