Окръжна прокуратура-Пловдив изправя на съд 33-годишен мъж за грабеж. Обвиняемият обрал пловдивчанин, а после дал подкуп на свидетели да мълчат. Той е извършил грабежа в условието на опасен рецидив, сочи съобщение на прокуратурата. Мъжът е задържан в ареста, предстои да бъде насрочено заседание по делото. 

На 23 септември 2020 г. в Пловдив, пострадалият 58-годишен мъж отишъл до търговски обект, за да си купи цигари без бандерол. Пострадалият поискал да си купи 10 кутии цигари, а когато тръгнал да заплаща, извадил портмоне със 1600лв. Това изкушило рецидивиста и той издърпал насилствено личната вещ на купувача, след това избягал.

Веднага след това бил подаден бил сигнал в полицията.  На мястото имало свидетели, а за да не го издадат на полицията , извършителят се разделил със 500 лв.  С останалата част от парите, рецидивистът си купил мобилен телефон, съобщават от прокуратурата.

33-годишният е бил осъждан и преди. Наказанието, което се предвижда по закон за престъплението  е от 5 от 15 години „лишаване от свобода“.