2 години и 4 месеца затвор получи 33-годишен рецидивист за кражба на портмоне от магазин в центъра на Пловдив. Той е признат за виновен за това, че на 22 май е отнел чужди движими вещи – портмоне, със съдържащи се в него 28 лева и 1000 македонски динара, всичко на обща стойност 70 лева от жена – собственичка на магазин.

По споразумение на прокуратурата и защитата на подсъдимия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на мъжът е наложено наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. За последно 33-годишният е излязъл от затвора през април 2020 г., след като е изтърпял наказание за друго престъпление. 

На 22 май 2020 година, той влязъл в магазин за дамска конфекция в централната част на града – на ул. „Райко Даскалов“. Собственичката се намирала на няколко метра пред помещението. Мъжът забелязал на бюрото в магазина оставена дамска чанта, която отворил и извадил портфейла с наличните в него 28 лева и 1000 македонски динара.

Взел портмонето  и бързо напуснал търговския обект. Собственичката забелязала, че мъжът се оттегля, влязла в помещението и не си намерила портмонето. Пострадалата се опитала да догони крадеца, който се оттеглил в посока към Четвъртък пазара, но не успяла. През това време и друг неин колега се включил в преследването. 

Той настигнал 33-годишния, близо до пазара, като поискал да върне портмонето. След известно колебание апашът предал отнетия портфейл заедно с паричните средства в него. За случая бил подаден бил сигнал във Второ районно и мъжът е бил задържан.