Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу Рангел Василев/35/ г. от гр. Кричим, който уби баща си Ангел. Трагедията се разигра на 7 август вечерта, в ромската махала на градчето. 

До момента е установено, че на 7 август 2015 г. при битов скандал между Ангел Василев и синът му Рангел Василев се е стигнало до саморазправа на лична основа. Инцидентът е станал пред квартирата на Рангел Василев в град Кричим. При скандала синът нанася побой с юмруци и дървен кол на баща си, който е починал от нараняванията. До момента е извършен оглед, разпитани са свидетели, приложена е съдебно медицинска справка на починалото лице, предстои да се изготви заключение по съдебно-медицинска експертиза и да бъдат назначени допълнителни съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза. С постановление на наблюдаващия прокурор Рангел Василев е задържан за 72 часа.

Според източници на TrafficNews.bg скандалът е избухнал заради кръвна обида, нанесена от Ангел. По-възрастният мъж заявил в прав текст, че е спал със снаха си и за да защити честа на жена си Лейла, Рангел го подгонил с клона. 

Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе утре искане в съда за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. 

TrafficNews.bg