Радослав Чернаев, който е обвинен в опит за убийство на футболния съдия Георги Андреев остава в ареста. Софийски градски съд (СГС) му определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Прокуратурата поиска днес постоянен арест за младия мъж. Тя го обвинява в опит за умишлено убийство на Георги Андреев. Според защитата обаче въобще не може да се говори за умисъл в това отношение. „Нараняванията са в долните крайници. Освен това пострадалият е инициирал конфликт вътре в заведението с друго лице, съобщава БГНЕС. Радослав се е опитал и е успял да ги разтърве. След това съдът дава вяра самона част от записа на камерите, там ясно и точно е записано, че не обхваща целия периметър”, каза адвокат Иво Найденов.

Освен това Радослав е категоричен, че му е нанесен жесток удар от съдията. Черанев твърди, че ударът е бил в носа му, който в момента е счупен. От там започнал боят между двамата. Според адвокатът най-важното е, че ако Радослав е целял настъпване на летален изход, в него е имало законно притежавано оръжие. Защитникът посочва, че Радослав се е отзовал в столична дирекция още на следващия ден, когато са го потърсили.

„Не са го издирвали, съдейства от първия момент”, каза адвокатът. Радослав Чернаев е юрист, изпълнителен директор на търговско дружество, не е осъждан. Защитата е категорична, че ще обжалва пред по-горна инстанция – Софийският апелативен съд. Той ще определи окончателно дали подсъдимия ще остане в ареста или не.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg