Арестуваният по време на протестите в столицата Димитър, който бе приет по спешност в Пирогов, е с повдигнато обвинение за изключително грубо и непристойно поведение към органите на реда, както и спрямо друг гражданин. Това съобщи по време на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев. Той допълни, че в момента тече проверка по няколко сигнала за полицейско насилие. 

Ако бъдат констатирани случаи, в които униформени са превишили правомощията си, ще бъдат образувани дисциплинарни произвосктва.

"Апелирам да бъде дадено време, за да се установи обективната истина. В една от медиите чухме една то гледната точки на майката на единия от задържаните.-Мога да заявя, че нейният случай не е относим към публикувания клип под колоните на МС. Въпросният арест е от 10 юли от Орлов мост", обясни Хаджиев. Предстои да бъдат проверени записите от видеокамери, за да се установи дали е имало полицейско насилие. 

"Изразите, с които ги е нагрубявал, не са достойни, за да ги цитирам пред обществото. Няколко пъти му е указано да престане", коментира Хаджиев. Полицейският началник допълни, че на Димитър е дадена възможност да потърси свои близки и адвокат, както и да получи медицинска  помощ. 

След като се оплакал от състоянието си, той бил откаран в Пирогов.

Майката на едно от пострадалите момчета на протеста: Той не си спомня нищоДнес предстои делото на Димитър Педев

Проверката трябва да приключи в едномесечен срок.