Протестиращи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, където днес пловдивският актьор Даниел Михайлов и сподвижникът му Валентин Караджов ще обжалват наложените им наказания. Двамата трябва да прекарат три дни в структурно звено на МВР, след като пресрещнаха с яйца и обиди здравния министър проф. Костадин Ангелов при посещението му под тепетата миналата седмица.

Мъжете хвърляха и черни чували пред областна управа, като обясниха, че те били за "труповете, с които от месеци здравните власти плашат хората". 

Днес пред журналисти Караджов заяви, че е бил бит от служители на реда, след като отказал да предостави паролата на телефона си. Той показа и медицинско свидетелство. 

"Нанесоха ми удари по главата и в тялото. Счупиха ми телефона. После казаха, че ще кажат, че сам съм си го счупил", обясни той. 

Около двадесетина души са дошли, за да подкрепят двамата осъдени. Сред тях има и софиянци. 
 
"В София са хвърляни стотици яйца и наказани няма. По тази логика всички трябваше да сме арестувани", смята Тихомир Василев. 
 
В съдебната зала двамата ще настояват, че са хвърляли яйца единствено по сградата, но не и по министъра, нито полицаите. В решението на първоинстанционния съд пише, че те са замеряли министър Ангелов и служител на "Охранителна полиция". Действията на полицията те определиха като "политическа репресия", а хвърлянето на яйца - като "нормален начин да покажеш политическо несъгласие". 
 
Протестиращите пожелаха да влязат и в съдебната зала, където след минути трябва да стартира заседанието по делото, ала не бяха допуснати в Храма на Темида. Те настояха да им бъде показана заповед, в която е оказано, че само страните по делото могат да бъдат допуснати в залата.
 
Очаквайте подробности!