Ивайло Дадански пристигна в съда, където от прокуратурата поискаха постоянна мярка "задържане под стража" спрямо него заради нападението над Митко с чорапите в Капана. Той отказа да коментира казуса пред медиите. Защитата му Светлана Калпакчиева също отказа да даде изявление преди заседанието. Дадански е подал също молба за изменение на мярката му от гаранция в подписка или размерът на гаранцията да бъде намален. От прокуратурата представиха пред съда справка от търговския регистър за две фирми, управлявани от Дадански.

"Няма спор, че е налице авторството на престъплението. Налице е и че той може да се укрие или да извърши престъпление. Той вече веднъж се е укривал, преди ареста му са го търсили два дни. Адресатът му е различен от тези в Пловдив. Има опасност да извърши и други престъпления. Четирите му осъждания са за престъпления срещу собствеността. Той е в изпитателен срок, когато е извършил престъплението. Видно е от съдебното му минало, като едно от осъжданията е за измама. Той има и две имена, които са му помагали за измамните действия. На 30 декември той е Пенов, а след дни е Дадански. Той е безработен, но участва в 2 дружества - съдружник и управител. Очевидно е самоосигуряващо се лице. Дадански претендира за по- ниска гаранция, но за мен е неоснователна молбата. Очевидно той е самоосигуряващо се лице, макар да твърди, че е в лошо финансово състояние. Обвинението не е тежко умишлено такова, но има опасност да се осуети съдебното преследване, да се укрие или да извърши ново престъпление", каза прокурорът по делото.

Според адвокат Калпакчиева протестът на прокуратурата е неоснователен. Тя отново подчерта, че правната квалификация на деянието не е правилна.

"Разпитани са свидетели, направена е експертиза, иззети са камерите. Няма как от тук нататък да повлияе над свидетелите. За мен няма опасност и да се укрие. Той сам се е явил в полицията. Необяснимо е защо се е наложило 24 часа задържане, 72 прокурорско задържане и сега - искане на мярка. Днес пак е викан в Четвърто районно, за да даде обяснения по нова жалба срещу него. Ако искаше да се укрие, отдавна щеше да е заминал. Има две деца, бременна съпруга и няма как да ги остави. Акцентира се върху имената. Името е сменено след гражданския брак, но не е сменена личната му карта. Това е нищо нередно. Мярката, която се иска е изключително тежка", каза адвокат Калпакчиева. Тя настоя за по-лека мярка „подписка“.

Тя посочи и алтернатива при определяне на мярката, а именно по-ниска парична гаранция.

"Само 4 месеца той е бил в заведението в Капана. Заради мерките, бизнесът бе засегнат. Няма никакви доходи от заведението. На 23 март друга фирма е наела заведението. Той е регистриран в Бюрото по труда като безработен", каза още защитата.

Оказва се, че Ивайло Дадански е с влошено здравословно състояние и има нужда от лечение.

За по-лека мярка настоя Дадански, който не пожела да даде обяснения пред съда.

Съдът потвърди решението на Районен съд и остави мярката за неотклонение спрямо Дадански "парична гаранция" в размер от 5000 лева.