Районна прокуратура - Пловдив води две бързи производства за причиняване на телесна повреда след саморазправа на пътя. Като обвиняеми по два различни случаи са привлечени Кирил П., на 41 г. от гр. Пловдив, за престъпление по чл. 131 ал. от Наказателния кодекс - причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а по второто - Мариян П., на 29 г. от гр. Мадан, за престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс - причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на две лица.

Обвиняем по първото бързо производство е Кирил П., който е криминално проявен и осъждан за убийство, причинено по хулигански подбуди, което наказание е изтърпял. На 11 октомври 2015 г. автобусна спирка на бул. „Цар Борис Трети Обединител" в гр. Пловдив е възникнала конфликтна ситуация на пътя между Кирил П., който е управлявал личния си автомобил, марка „Субару", и втори водач на МПС, на 39 г., от гр. Пловдив.

Разследването до момента сочи, че Кирил П. се афектирал от ситуацията, настигнал другия водач, изпреварил го, препречил му пътя и го принудил да спре. След това слязъл от автомобила си и му нанесъл няколко удара в лицето. В този момент при Кирил П. се возела неговата малолетна дъщеря, която станала свидетел на саморазправата и нейните вопли към баща й преустановили агресията му.

На 12 октомври 2015 г. Кирил П. е задържан за 72 часа, в който срок разследването следва да приключи и Кирил П. ще бъде изправен пред съда до четвъртък.

Районна прокуратура-Пловдив води бързо производство и срещу Мариян П. за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на две лица. На 10 октомври 2015 г. на тел. 112 е получен сигнал от 42-годишен мъж от Пловдив, че на паркинг пред магазин на ул. „Брезовско шосе" в гр. Пловдив, му е нанесена телесна повреда по хулигански подбуди от Мариян П.

Причината за възникване на скандала е възникнал афект от страна на Мариян П., че 42-годишният мъж и придружаващата го жена, на 47 г., на която също е нанесена телесна повреда, му пречели да управлява колата си по паркинга. До седем дни Районна прокуратура-Пловдив ще внесе бързите производства в съда.

Снимката е илюстративна

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg