Пловдивчанинът Ангел Личканов - Личкана е привлечен като обвиняем за трафик на наркотици. Както TrafficNews съобщи вчера известният герой от ъндърграунда бе задържан на турската граница при опит да пренесе в южната ни съседка над 8 кг марихуана.

По данни на Апелативна прокуратура Личканов и съдружникът му Петър Петров /40/ са задържани на зелена граница, в района на 289 гранична пирамида, край село Маточина, обл. Хасково, при опит да пренесат в сакове и чували 8 400 грама марихуана от България в  Турция. Те са заловени от служители на Гранична полиция. В и около тях са били намерени 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест последната реагирала на наркотично вещество – марихуана.

По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при ГПУ - Свиленград.

С постановления от 21 април Личканов и Петров са били привлечени към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а ал.2 за притежание  с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 8 400 грама марихуана на стойност 50 400 лева и за това, че на същата дата са направили опит без надлежно разрешително да ги пренесат през границата на страната ни  в  Турция.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 3 до 15 години затвор и до 200 хиляди лева глоба. 

Спипаха Личкана с голямо количество дрога на турската границаПловдивският ретрогерой опитал да премине пеша през браздата, натоварен с марихуана