Огнеборците в Пазарджишко са се борили с няколко пожара през изминалото денонощие.  Първоначално около 13.00 часа вчера бил получен сигнал за пожар в край септемврийското село Карабунар. Към мястото били насочени огнеборци от Белово и Септември с три противопожарни автомобила. Огънят обхванал сухи треви и лозя с обща площ около 350 декара. Екипите положили максимални усилия за локализиране и потушаване, имайки в предвид неблагоприятните климатични условия. Растителността навсякъде била суха, високи температури съчетани със силен поривист вятър, който често сменял посоката си. Унищожени са около 20 декара с лозя.

Междувременно гасейки този пожар се получил сигнал за втори, недалеч от първия, в района между селата Карабунар, Виноградец и Памидово. Пренасочени са екипи от Белово, Септември, Пазарджик и Пещера, като на мястото са изпратени 7 противопожарни автомобила, микробус и три джипа с 39 служители на Пазарджик.

Огънят обхванал площ около 650 декара, но пожарникарите успели да го ограничат и около 23.00 часа е би напълно потушен. Благодарение на усърдната им и професионална работа са изгорели само два декара иглолистна гора. През нощта на място е извършвано наблюдение за наличие на огнища и предотвратяване на евентуално възобновяване на пожара.