В ареста на Трето районно бе задържан пловдивчанин, шофирал под въздействие на алкохол над 3 промила. След 21.30 ч. в петък, на територията на район „Северен“, автопатрул на полицейското управление подал сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“. Колата отбила встрани, но преди униформените да я приближат, внезапно пак потеглила, като пътуващите в нея двама мъже си разменили мястото зад волана. 

След кратко преследване със служебния автомобил, „Фолксваген“-ът бил спрян принудително в съседна пресечка и последвала проверка. На 38-годишния жител на областния град, който го управлявал, е направен тест с дрегер и устройството отчело  3,26 промила алкохол. 

Същевременно се оказало, че 33-годишният му спътник от Брезово е неправоспособен. Двамата са с регистрации в полицията. Срещу пловдивчанина е образувано бързо производство, отведен е за едно денонощие в полицейския арест.  

В първите минути на съботния ден друг мъртво пиян водач се озовал в РУ – Труд. Край жп прелез „Тракия“ на главен път Пловдив – Стара Загора 40-годишният мъж бил засечен да управлява лек автомобил „Волво“ с близо 4 промила алкохол. 

Срещу нарушителя се води бързо производство.