В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги. В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на улица "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26-годишния Х.И. от Ботевград. В превозното средство пътували две жени същото от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там.

Трите лица били задържани, а хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков".

В апартамент , нает и ползван от 36-годишен мъж с инициали М.Т също от Ботевград и други две жени- 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен , били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен.

Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове. В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура гр. Пловдив са извършени множество действия по разследването.

Разпитани са свидетели, включително пред съдия от РС Пловдив, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица. По отношение на Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП Пловдив. Действията по разследването продължават.