Икономическа полиция нахлу в нелегален пункт за вторични суровини в Столипиново. Акцията се провежда в момента на улица „Крайречна”, научи репортер на TrafficNews.

Докато стопанинът на пункта бил в двора, две коли с униформени нахълтали. Екип на „Икономическа полиция” също влязла в незаконния обект. Оказва се, че собственикът въртял бизнес със стари автомобилни двигатели, за което нямал лиценз. По информация на наши източници, в двора са открити няколко мотора.

Стопанин на пункта е познат в ромската махала като Пайтака. Живущи до двора разказаха пред репортер на TrafficNews, че Пайтака от година се „мотае” в пункта. От една година обектът е затворен официално и дейността прекратена. Нелегално обаче Пайтака е изкупувал автомобилни двигатели. 

На закрити врати той и приближените му са разглобявали моторите. Целта им била да извлекат цветните метали, които препродавали. Останалите части от двигателите са били хвърляни в незаконните сметища и дори по-лошо-в реката.

Пунктът е добре скрит между незаконни постройки и огромно сметище. Той се намира и непосредствено до Марица, където тайно Пайтака е мятал частите от мотори. За да функционира и да извършва подобен тип дейсности, Пайтака трябва да притежава лиценз. Такъв липсва. 

Запознати разказват, че голяма част от източените масла от двигателите също се хвърляли във водата.

Акцията продължава и към този момент. Все още няма официална информация дали Пайтака е арестуван. По непотвърдена информация, той стопанисва и заведение в близко до Пловдив село.