Полицай от РПУ Карлово е бил арестуван вчера, научи TrafficNews. Служителят е задържан по обвинение за закана за убийство по време на скандал.  Людмил Петров е в ареста за 24 часа, по случая е образувано следствено дело.

Петров имал връзка със своя колежка от същото районно, която пък от своя страна има дете от друг свой колега, с когото живяла няколко години. Преди време родителите се разделили. 

Вчера следобед полицайката била в дома си в Сопот  заради наложената карантина и се опитвала да направи нова регистрация на детето си в  платформата за онлайн уроци. Момиченцето обаче потърсило помощ от баща си, който също се заел да прави регистрация. Влизайки идновременно в платформата, те така и не успели да регистрират детето. Тогава полицаят се обадил на дъщеря си и й казал да помоли майка си да спре, за да може той да я регистрира. Последвал шумен скандал. По-късно Людмил Петров се отбил в дома на приятелката си, а тя споделила за конфликта. Последвало обаждане от страна на Петров , придружено със сериозни заплахи.

Петров се заканил на колегата си, че "ще убие него и родителите му и ще им запали къщата". След това го попитал къде е, приканил го да се видят в районното , за да се "разберат".  Разтревожен, полицаят се качил на колата и поел към прокуратурата в Карлово за да пусне жалба. По пътя Петров го пресрещнал и му направил знак да спре. Служителят обаче продължил, като по пътя се обадил на 112 и съобщил за заканите и преследването. 

В крайна сметка Петров бил заловен от колегите си и изпратен в ареста. По нареждане на директора на Областната дирекция ст. комисар Рогачев оръжията и на двамата полицаи са иззети. Както служебните, така и личния пистолет на Петров. 

Бързата реакция на ръководството на пловдивската полиция далеч не без основание, тъй като това не е първият подобен случай в карловското РПУ. Преди две години Добромир Лазаров, полицай от Сопот, бе застрелян от командоса  Ангел Желязков.   Ябълката на раздора била дознателката Люба, която имала отношения и с двамата. Военният също бе с повдигнато обвинение за превишаване пределите на неизбежната отбрана, подобно на предишния казус. Желязков се изправи пред Военен съд, където след близо десет месеца съдебна битка, бе признат за виновен. Магистратите постановиха присъда в размер на 4 години и 3 месеца.