Пловдивско село пропищя от мъж, насилвал системно семейството си. Хора от село Ръжево системно са ставали свидетели на кавги и побой, научи TrafficNews.bg.

Последната свада е станала само преди дни. В неделя Фанка и шестте й деца избягали от дома си, след поредния пердах от съпруга й. Жената веднага потърсила помощ сред жителите на населеното място, дори се обърнала за съдействие към кмета.

Фанка плачела, а по тялото и ръцете й се виждали синини и рани. Тя споделила, че Стефан за пореден път я е набил. Побоят бил без причина. Мъжът се напил и започнал да псува и вика по семейството си, след което свалил колана и започнал да налага Фанка.

Хората разказаха още, че Стефан е кротък, но когато обърне няколко чашки става агресивен. Той е работел в земеделието, а жена му се е грижила за домакинството. Семейството има 6 деца, най-малкото на 1 година и половина. Най-големият син - Лальо е на 21 години и вече е самостоятелен. Преди да навърши пълнолетие, момчето е било дадено в дом, заради лошото му поведение. Преди години е имал проблеми с органите на реда.

В момента мъжът е влязъл в правия път и няма общо със семейството си.

Стефан също се славел в Ръжево  с криминалните си прояви. Той е бил съден преди време заради кражба от магазин в Дълго поле. Често оставал без работа, но не и без алкохол.

Медията ни научи, че при всяко пиянство на Стефан се е стигало до скандали и побой над децата или жена си.

Хората в селото разказват, че само преди по-малко от месец са станали свидетели на зверско отношение от страна на Стефан към едно от децата. Мъжът се ядосал на 10-годишния си син и за назидание го пребил с метален прът. Майката се намесила, както и очевидци.

След последния побой в неделя, Фанка не издържала и подала сигнал. След като потърсила убежище у кмета, последният също потърсил съдействие на органите на реда.

„Патрул веднага се отзова и нахлул в къщата. Стефан обаче го нямаше, беше избягал към съседното село. Трябва ли да се стигне до смърт, за да се вземат мерки. Този човек може утре да посегне на нас. Стефан пие системно, агресивен е всеки път след това”, коментират хората.

TrafficNews се обърна за коментар към ОД МВР. От полицията потвърдиха, че мъжът е задържан в неделя. Срещу него е започнато досъдебно производство.