Полицаите Стефан Модев, Петър Атанасов, Валентин Гоцев, Желязко Колев и Георги Илиев, обвинени в грабеж и подкуп, получиха своите присъди.  Всичките подсъдими бяха признати за виновни по така повдигнатите им обвинения.

Припомняме, че петимата бяха обвинени в това, че като длъжностни лица през 2017 година са поискали и приели подкуп в размер на 20 000 лева, за да нарушат службата си. Срещу парите те не предприели действия по предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпление от общ характер – държане на акцизни стоки без бандерол, за което са имали информация и данни.

Стефан Модев и Петър Атанасов са обвинени в това, че в съучастие с неизвестен извършител, са отнели 5000 кутии цигари, „Businees royals" на обща стойност 37 500 лева, 1500 евро, 200 турски лири, 960 лева и кожен калъф за документи.

Стойността на всички отнети вещи е 41 500 лева. Грабежът е в големи размери и е извършен чрез сила и сплашване.

Стефан Модев получи 6 години лишаване от свобода, глоба от 6 хиляди лева и наказание от 6 години да не заема длъжност в структурата на МВР. Идентична е присъдата на Петър Атанасов.

4 години затвор, 4 хиляди лева глоба и лишаване от право да заема длъжност от 5  години получи Валентин Гоцев. 

Единствено Желязко Колев се сдоби с условна присъда. Той е наказан с 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок. На Колев е наложена и глоба в размер на 3 хиляди лева.

Бившият шеф на РУ Раковски бе наказан с ефективан присъда в размер на 5 години.

Председателят на съдебния състав – Петко Минев измени и две от мерките на подсъдимите – тази на Георги Илиев и Валентин Гоцев. От парична гаранция, мерките им за неотклонение бяха променени в „задържане под стража”.

И четиримата експолицаи, с наложени ефективни присъди, са наказани и с парично обезщетение в полза на държавата, еквивалентна на откраднатите цигари – 10 хиляди евро.

5 хиляди лева разноски по делото също бяха присъдени на вече сдобилите се с присъди.