Пловдивският съд отново поряза дилърите опитаха да внесат над 2 кг марихуана в акумулатори

Стоката била с общо тегло 2.840 килограма

Хасково
14.07.2020 15:32 2406 2
Пловдивският съд отново поряза дилърите опитаха да внесат над 2 кг марихуана в акумулатори

Трафиканти на дрога, опитали се да внесат през КПП „Капитан Андреево” над 2 килограма марихуана, остават за постоянно в ареста. Това постанови Апелативен съд Пловдив. Шофьорът и съучастникът му направили опит да пренесат през границата високорисково наркотично вещество марихуана с общо тегло 2.840 килограма, което е намерено при щателната митническа проверка укрито в акумулатори, превозвани в камиона.

Апелативният съд прецени, че няма съществена промяна на обстоятелствата налагащи изменение на мярката за неотклонение. Съдът не счита, че срокът на задържане на шофьора на камиона е неразумен, тъй като той е в ареста от  6 месеца. По делото има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че мъжът е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. 

От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тирът често пътувал до Турция празен, а шофьорът организирал сделките за контрабанда на наркотици. 

Съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, който е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

Мяу 16:08, 14.07.2020

високорисково наркотично вещество марихуана ::DDDDD, смях! Ако беше високорорисково нали щеше да има ПОНЕ един смъртен случай в света, а то няма в цялата си история. Според кого е високорисково, според червените тикви ли? Защото според СЗО и всички експерти алкохолът и цигарите са вискоросикови наркотични вещества, а не марихуаната

Oтговора1
коментар

Цеко Ганджата

Това са билки против коронавируса бе!

коментар

az 16:09, 14.07.2020

Последно колко внесли 2 килограма ИЛИ 2.840 килограма ?????

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина