53-годишен мъж се сдоби с обвинение за отглеждане на канабис в двора му в село Старосел, съобщи Районна прокуратура – Пловдив. Мъжът е обвинен за отглеждането на 32 броя растения канабис, с нетно тегло на листната маса след изсушаване 603,1 грама марихуана, на стойност 3 618 лева. За това престъпление го грози от 2 до 5 години затвор и глоба от 5000 до 10 000 лева.

По данни на обвинението кариерата на мъжа като наркоземеделец започнала през 2019 г. Имотът му бил перфектен за целта -  с висока ограда, която не позволявала видимост от улицата. Той засадил в двора 32 броя растения от рода на конопа – канабис /марихуана/. След това започнал да се грижи за тях, като всяка седмица по няколко пъти ги поливал и разкопавал около тях за премахване на треви и плевели.

В резултат на полаганите от него грижи, за периода от месец май 2019 г. до 29 юли 2019 г. , растенията се развили и пораснали на височина около 2 метра. Те започнали да образуват съцветия. Обвиняемият ги снимал и с мобилния си телефон, докато ги отглеждал. На 29 юли 2019 г. бил извършен оглед в двора, където служители на МВР открили канабиса в прекрасно състояние - с богата листна маца и стадий на образуване на съцветия. Обвиняемият е осъждан и преди. Понастоящем се намира в затвора.