Пловдивчанин си спретна среднощна гонка с полицията в Пловдив. При обход на улица „Мургаве”, минути след полунощ, партул  подал звуков и светлинен сигнал за извършване на проверка на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация.  Водачът не се подчинил, увеличил скоростта си и последвала гонка по улиците.

При бягството шофьорът изгубил контрол над автомобила и се блъснал в бордюр, след което избягал от колата. В последствие мъжът е установен и задържан. Той е на 20 години, неправоспособен, криминално проявен и осъждан.

Опит да осуети полицейска проверка е направил и 21-годишен пловдивчанин. Вчера той е бил спрян за проверка в локалното платно на булевард „Освобождение”, пред голям магазин.

Оказало се, че лицето нямало в себе си документи. В хода на проверката той многократно променял пред униформените своите данните за самоличност. При опит да бъде отведен в районното управление, мъжът се опитал да осуети проверката като побягнал. След кратко преследване, униформените го настигнали, но при опита да бъде задържан, мъжът буйствал и се държал агресивно. Наложило се да му бъдат поставени белезници.

В полицейския участък е установена истинската му самоличност- 21-годишен пловдивчанин, който няма криминални прояви. Образувано е досъдебно производство.