40-годишен пловдивчанин бе задържан, след като униформените го спипали да шофира с фалшиви номера. Около 18:30 часа вчера той бил спрян в село Кадиево с управлявания от него лек автомобил "Тойота". В хода на проверката обаче се установило, че регистрационните табели на автомобила пренадлежат на друго возило - "Волга". Тя била собственост на жител на Перущица. 

По случая се води досъдебно производство. 

Междувременно шофьор бе задържан в ареста на Първо РУ за това, че управлявал автомобила си "Хонда" под въздействие на наркотични вещества. 24-годишен мъж от село Златитрап е управлявал превозното средство след употреба на амфетамин.  По случая е образувано бързо производство.

Друг дрогиран водач задържаха в ареста и служители на РУ-Раковски. При проверка в 23:00 часа на 14 септември автопатрул спрял на ул. «Симеон I» лек автомобил БМВ. Зад волана на превозното средство бил 26- годишен мъж от Пловдив. При последвалия драг чест е установено, че водачът е употребил марихуана. 

Служители на Четвърто РУ установиха и задържаха 40-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген голф", управлявал превозното средство, след като е бил лишен от това право по административен ред. Проверката е извършена в 22 часа на 14 септември на бул. «Христо Ботев» в Пловдив. След оказано съдействие на екип на сектор «Пътна полиция» по надлежния ред е установено, че мъжът зад волана е бил и под въздействие на амфетамин.

Работата по документиране на случая продължава в хода на започнатото досъдебно производство.