Четирима водачи попаднаха в ареста след акция на пътя в Пловдив. Жена също е задържана за притежание на дрога, след рутинна проверка.

28-годишна бе спряна на улица „Патриарх Евтими”. По време на проверка, униформени се натъкнали на наркотици в автомобила - амфетамин и марихуана с общо тегло близо 19 грама.

Униформени се натъкнали на 32-годишен водач без книжка в район „Източрен”. Проверката е извършена в следобеда на 21 май. Справка в масивите на МВР показала, че водачът на лек автомобил ауди е криминално проявен и осъждан за престъпление по пътищата, свързано с шофиране на МПС след употреба на наркотични вещества.

Водачът бил без книжка и изтърпявал принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството. Мъжът е задържано в ареста за срок до 24 часа.

В ареста на Първо районно е задържан и друг мъж, шофирал без книжка. 35- годишен жител на село Брестник управлявал хонда, изтърпявайки едногодишен срок от наказанието му по административен път.   

Водач в нетрезво състояние е задържан от служителите на полицията в Хисар. Малко преди 23.00 часа на 21 май автопатрул на районното управление  извършвал проверки на територията на село Житница.

36- годишен водач на колесен трактор се качил на селскостопанската машина в късния час, след като употребил 1,99 промила алкохол.

За извършеното нарушение по ЗДвП е съставен акт, а за престъплението е започнато досъдебно производство.  

Полеви тест отчел, че 25- годишен мъж от Бенковски управлява автомобила си под въздействието на наркотични вещества. Проверка, извършена от  служители на Труд установила, че водачът на волво е употребил канабис преди да седне зад волана.

Провереният  мъж отказал кръвна проба. Случаят е докладван на прокуратурата.