30-годишен от село Крумово е задържан в Първо РУ след проверка.При последвалия личен обиск от лицето била иззета електронна везна. Служителите на реда предприели претърсване и изземване в жилище, обитавано от мъжа на бул. «Македония» в Пловдив. На адреса били открити гриндер и наркотични вещества. Иззети са  буркани, съдържащи зелена тревиста маса, найлонови пликчета с бучки бяло вещество и 24 таблетки екстази.

Експертната справка е установила, вида и количеството на дрогата - 200 гр. марихуана, амфетамин  с тегло 28,26 грама, а таблетките екстази са 8,29 грама.  Мъжът е задържан в ареста на районното управление, а по случая е започнато бързо производство.

Друг пловдивчанин бе спипан, след като закачи на мотопеда си "Кумсо" с регистрационна табела от ламинирана хартия. 21- годишен неправоспособен водач бил спрян на улица «Кузман Шапкарев» в обедните часове на 16 септември. Номер на рамата на двуколесното превозно средство също не бил установен. Започната е провера за престъпление.

Междувременно, в хода на проверка на улица «Напредък», екип на сектор Пътна полиция установил, че 68- годишен водач управлява превозно средство с поставени чужди реистрационни табели. Провереният автомобил е от марката «Форд Фюжън», а табелите му отговаряли на регистриран «Датсун съни». Водачът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

Друг шофьор в нетрезво състояние е задържан и от служителите на РУ Първомай. На територията на село Пройна автопатрул спрял за проверка мотопед КТМ. Двуколесното средство било управлявано от 58- годишен жител на Първомай, собственик на мотопеда. Мъжът лъхал на алкохол , а при извършения тест било установено че шофира с концентрация от 1,63 промила.