Пловдивчанин „изгоря” със 75 лева, след като бе измамен при сделка в група за търгове във Фейсбук. Румен Николов играл  за „Самсунг „ в групата „Вещи на търг за 2 дни”.  Спечелил телефона след наддаване , а днес в 13 се разбрал с продавачката Светла Иванова да си го получи.  На срещата жената се появила със съпруга си и малката си дъщеря. Момичето излязо, подало му кутията с телефона, а той й дал парите. След това тийнейджърката го питала дали ще го пробва. Николов отговарил утвърдително и отишъл до колата си да вземе сим карта. В същото време виждял, че опела на продавачите потегля с пълна газ. „Стана ми странно , но реших че просто са бързали. Отидох до офиса и го разопаковах. Апаратът обаче нямаше нищо общо , с този, който се продаваше- дисплеят бе спукан, кристалите са изтекли, целият беше надран, страничната лайсна се оказа разлепена и ред други НЕописани в обявата дефекти” разказва прецаканият младеж.  Тогава Румен звъннал веднага по телефона,  а когато обяснил проблема на  дъщерята на продавачката , която била в другия край на линията и си поискал обратно парите, момичето му се изсмяло и му казало , че ако иска - може оплаче в полицията.

Румен веднага съобщил за измамата във фейсбук групата за търгове и там лъснала цялата схема. Оказало се , че съпругът на продавачката наддавал от „служебния” им профил „Козе ферма Николови”,  за да завиши изкуствено цената. След скандала дъщерята изчезва от групата, а търгът  беше премахнат.

Свързахме се с другата страна в спора, като  продавачката  Светлана отговори  от профила на фермата. Тя обясни, че мъжа не е искал да пробва телефона и е звъннал 40мин. по-късно, за да си иска парите . Отрече дисплеят да е бил спукан и предположи, че румен сам го счупил.


И двете страни заплашват,  че ще подадат жалба в полицията.

Бел. Ред. Няма да обсъждаме дали трябва да се доверяваме на такива групи за продажби ,нито ще говорим за това , че преди да платим каквото и да било, трябва да се уверим че със стоката  всичко е наред. Въпросът е  нормално ли е да се възпитават деца по този начин!

Росица Жорова