Вандали принудиха шофьори в Шумен да си купуват нови гуми предколедно. Двама младежи с нож надупчиха гумите на повече на 13 коли.

Дръзко или необмислено - посегателството е в района на полицейското следствие в града. Извършителите бяха открити за часове и задържани.

 „Изключително неприятна беше изненадата за мен. Мой съсед започна да звъни като на пожар и каза да изляза да видя какво се случва. Излязох веднага, защото трябваше да водя детето на детска градина. Погледнах и видях, че колата ми е с две спукани гуми”, сподели пред Нова една от потърпевшите – Мира Кипрова.

Според нея случилото се е вандалски акт.

Говорителят на полицията в Шумен Ася Йорданова съобщи, че за деянието са задържани двама млади мъже - на 19 и 22-годишна възраст. "Разпитани са. Признали са вината си. Имат криминални прояви. 22-годишният е осъждан за нанасяне на телесна повреда и кражби. 19-годишният има регистрация за управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС и като непълнолетен е извършил кражба”, обясни тя.

Пред полицаите двамата обяснили, че са извършили деянието след употреба на алкохол. Твърдели, че спонтанно са взели решението.