Няколко души попаднаха ареста в Пловдив и региона заради наркотици или алкохол. Наркотици били иззети от 39-годишен мъж от Стамболийски. По време на полицейска проверка в края на миналата седмица мъжът бил засечен да управлява в града лек автомобил „Фолксваген“ под въздействие на наркотици. Последвало претърсване в жилището му, където униформените открили и иззели над килограм марихуана, близо грам екстази и 0,5 грама амфетамин. С полицейска заповед извършителят бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство е образувано и  срещу пловдивчанин, заловен да шофира под въздействие на алкохол и наркотици. В 23.50 ч. снощи автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Хонда“ на ул. „Победа“ в Пловдив. Униформените се усъмнили в поведението на 35-годишния водач и последвали тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, които реагирали положително. При процесуално-следствените действия от мъжа е иззето и малко количество амфетамин. Извършителят е отведен за едно денонощие в ареста на районното управление. Работата по случая продължава.

Двама пияни водачи били задържани в Труд.  Минути след 2 часа в неделя, в село Ясно поле, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 46-годишен пловдивчанин. Мъжът бил тестван с дрегер за употреба на алкохол и техническото средство отчело наличие на 1,6 промила.

В петък, при обход в района на АМ „Тракия“, екип на Зонално жандармерийско управление забелязал друг автомобил от същата марка, блъснат в крайпътна мантинела след село Цалапица, в посока Бургас. Установена била самоличността на шофьора – също на 46 години, а алкохолната му проба показала, че той е под въздействие на алкохол над 1,4 промила. С полицейски заповеди двамата шофьори били задържани за едно денонощие. Образувани са бързи производства.