„Петко скочи от прозореца, но когато падна още беше жив. Около час чакахме да дойде линейката. Как може такова нещо! Четири пъти звъняхме и накрая човека издъхна.” – разказа пред репортер на TrafficNews.bg обитателка на блока на ул. Калина 64 в ромския квартал Столипиново.

Рано сутринта днес 37-годишния Петко Асенов скочи от шестия етаж на горящия си апартамент.

Според съседи, мъжът сам е предизвикал пожара в дома си. Чашката с алкохол е била неизменна част от ежедневието му, а огънят е тръгнал от неизгасена цигара. В жилището му репортерът ни откри хиляди фасове и вехтории, които вероятно са спомогнали за бързото разнасяне на пламъците. На място са пристигнали три пожарни коли, които бързо потушили огъня. Друга версия гласи, че Петко е полял мебелите си със запалителна течност, драснал е клечката и след това е скочил през прозореца.

Петко живеел сам от години, тъй като съпругата му го напуснала заедно с детето им заради системното му пиянство. Тя живеела в съседен блок. „Не работеше никъде, не знаем от къде намираше пари за пиене. Постоянно се оплакваше, че е беден, но работа не хващаше.” – разказват съседи

Петко е криминално проявен, лежал е в затвора за кражба.

Виктория Арабаджиева