Пловдивският адвокат Владимир Елдъров е арестуван вчера, научи TrafficNews.bg. Директорът на полицията Пламен Узунов потвърди новината пред репортер на сайта. Юристът, чието име изплува в разследване на TrafficNews.bg и бе замесено в скандал с обезщетения на пострадали при катастрофи, е в следствения арест за oбвинение за палежи. Палежите са извършени  в Пловдив , Баня и Зелениково. Според източници на медията първоначално Елдъров е бил задържан в Шесто районно, а в последствие е изпратен в следствения арест с прокурорска мярка. 

В свое разследване TrafficNews.bg разказа за схема , в която наследници на загинали в катастрофи са били издирени от куриер на адвокат Елдъров и са го упълномощили да води дела за обезщетения от тяхно име. В последствие обаче семействата не са получили изплатените от застрахователните компании обезщетения.

Пред репортер на сайта две семейства потвърдиха, че не са получили обезщетение, въпреки , че компаниите са изплатили съответно 160 хиляди и 68 хиляди лева за смъртта на момиче от Маноле и мъж от село Борец. В последствие проговори и куриера , който описа схемата, а в последствие заяви , че е получавал предложения от адвоката да се разправят чрез  палежи с конкуренцията. В интервю за БНТ адвокат Владимир Елдъров заяви, че обвиненията са по поръчка на конкуренцията. 

Вижте интервюто, в което куриера, разказва за поръчаните палежи!

Очаквайте подробности!

 Снимка DCNEWS.BG

Още по темата четете ТУК !

TrafficNews.bg