40-годишен пловдивчанин и съучастникът му са арестувани след акция на Икономическа полиция. Мъжете са се възползвали от създалото се извънредно положение от липсата на предпазни средства на пазара и са пуснали за продажба в интернет фалшиви маски, научи TrafficNews.

Мъжът от Пловдив имал до скоро шивашки цех. За да препечели нелегално, той изработил над 200 маски, които пуснал за продажба в известна платформа за онлайн търговия. В обявата маските са 4 слойни, с вграден филтърен плат и предпазват от "корона вирус", на цена от 15 лева.

 Потребител, който попаднал на обява в интернет платформа за продажба- bazar.bg, веднага е подал сигнал до ОД МВР – Пловдив. Случаят веднага е бил поет от сектор Икономическа полиция. Униформените веднага установили мъжът, който е публикувал обявата. Това е 20-годишен младеж от село Борино, област Смолян, който е приятел със собственика на цеха. Оказва се, че всичките 250 маски, които са били предложени за продан са били изкупени.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура. От ОДМВР Пловдив съветват гражданите да бъдат изключително внимателни при избор на средства за лична защита. Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сертифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет.