Преди 7 месеца се разискваше яростно темата покрай смъртта на Стефка Маджарова - младото момиче, което нелепо почина. До днес не става ясно дали е убийство, или случайно се е подхлъзнала.

Абитуриентката Стефка Маджарова не се е подхлъзнала, а удавянето й в канала край с. Йоаким Груево е станало много бързо. Това стана ясно в съдебната зала от съдебно-медицинската експертиза, изготвена от светила в медицината. „Ходили сме пет пъти, познаваме всеки камък от канала, където бе намерено тялото на момичето”, каза проф. Иван Дойчинов, шеф на Съдебна медицина в Университетска болница. Изключваме Стефка да е паднала от брега към водата, показват хистологичните проби от белите й дробове. Смъртта е настъпила много бързо”, каза Дойчинов.

Експертите са изследвали възможността Стефка да е скочила във водата. За да се удави толкова бързо, тя би трябвало да спритнира 20 до 40 метра, преди да скочи, което е абсурдно.

Съдебно-медицинската експертиза е от решаващо значение за изхода на делото за убийството на Стефка Маджарова. Единствен обвиняем по него е ревнивият й бивш приятел Владимир Костадинов. През цялото време мъжът твърди, че е невинен, а Стефка се е подхлъзнала и е полетяла сама към водата.

След неколкократно отлагане на делата по случая, днес отново делото е на ход и се очаква да бъде извадена на яве цялата истина покрай убийството на абитуриентката.

TrafficNews.bg