Чуждестранни журналисти бяха нападнати и ограбени от техен съгражданин в Слънчев бряг. Екшънът се е разиграл на 10 юли. Репортереският екип е от Дания.

39-годишна датска гражданка – видео оператор към датската национална телевизия, отседнала заедно с колежката си в Слънчев бряг. Тя се оплакала ,че около 00.40 ч. на същата дата, в района на крайбрежната алея пред нощен бар, докато снимала репортаж за нощния живот в курорта, непознат мъж грабнал камерата, заедно с пълния й комплект оборудване / всичко на обща стойност 427 000 датски крони или 112 000 лева/. След това побягнал към морето и хвърлил оборудването и видеокамерата във водата.

Крадецът бързо  е бил установен и задържан. Оказало се, че това е датски турист на 26 г., също отседнал в курорта. От полицията съобщиха, че са извършени разпити на свидтел, разпознаване и други  процесуално-следствени действия. До момента датчанинът не е дал адекватно обяснение за извършеното, коментират разследващи. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Илюстративна