Полицаи претърсиха жилище в Пловдив и иззеха  517 грама наркотично вещество. Експертна справка е установила, че става въпрос за марихуана. Задържаният 25-годишен от Хасково, който живеел на квартира в Пловдив, държал марихуаната с цел разпространение. Взета му е постоянна мярка – задържане. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура  Пловдив. В рамките на същата операция полицаи задържали още един хасковлия – 33-годишен. При извършеното претърсване и изземване на управлявания от него автомобил са иззети 152 гр. марихуана. Започнато е досъдебно производство за престъпление по 354 а от НК. Лицето е задържано В последствие му е взета мярка за неотклонение.

Междувременно при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизни стоки без бандерол, полицаите  извършили проверка в две жилища в „Шекер махала“ . На първия от адресите проверяващите открили 1 кг тютюн без изискуемия по закон бандерол и 120 къса цигари с марката КИНГ отново без бандерол.  На втория адрес са намерени и иззети 3 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба. Тютюнът и цигарите  били скрити в обособени тайници от две жени – на 44 и на 59 година, с цел разпространение. Работата по случая продължава.

21-годишен пловдивчанин пък е хванат да държи в себе си плик с кокаин, който бил с тегло 0.402 грама. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление.