При претърсвания в офиса на Васил Божков на столичната улица „Московска“ е открито огнестрелно оръжие и оригинална бланка за криминалистическа регистрация, съобщават от прокуратурата. Там е открит и документ, разкриващ криминално минало на лицето Васил Божков.

По-рано от помещението бяха иззети и културни ценности.

"В заключена каса бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на лицето В.Б. На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г.  за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на лицето върху предвиденото за това място на бланката", се казва още в съобщението на държавното обвинение.

Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, за да се установи регистриран ли е Божков в поделения на МВР и къде се намират въпросните бланки. Ще се проверява и съхраняват ли се бланките образец №5 по законовия ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им и има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на бизнесмена.