Съд в Белград осъди днес Едвард Броз, внук на бившия доживотен лидер на социалистическа Югославия Йосип Броз Тито. Той подлежи  на 8 месеца затвор за причинено по негова вина пътно произшествие от 1992 г. в Земун, при което е загинал приятелят му Г.П., предаде Танюг. 

След катастрофата Броз избягал в Хърватия, но 16 години по-късно на 21 януари 2008 г. бе арестуван на граничен пункт Батровци на границата между Сърбия и Хърватия. Това стана  при опит да влезе на сръбска територия. След три дни прекарани в ареста, той бе освободен. Отнет му бе паспортът и му бе наложено да се явява на всеки 15 дни в полицията.  

В края на март 2008 г. той се появи в началото на съдебния процес в белградски съд, където заяви, че се разкайва за смъртта на приятеля си. След това отново избяга от страната.  

През октомври 2008 г. бе издадена международна заповед за ареста му. Предполага се, че към днешна дата Броз живее в Загреб. Делото бе временно прекратено, но в началото на миналата година започна задочен процес, който приключи днес на 8-ми март с присъда от 8 месеца затвор. Тя обаче подлежи на обжалване.