Около 20 души посрещнаха с аплодисменти д-р Иван Димитров пред съда в Пловдив, където днес ще стане ясно дали ще бъде даден ход на делото. Хората изразиха за пореден път подкрепата си към медика и настояват той да бъде оневинен.

 В съдебната зала днес липсват роднините на Жоро Плъха.

Припомняме, че предходното заседание срещу медика бе отложено, тъй като Димитров бе приет по спешност в болница. Той е получил внезапно увреждане на междинни дискове. В залата липсваха адвокат Кутрянски, един от защитниците на д-р Димитров, както и жената на убития Георги Джевизов.

За пореден път ще бъде проведено разпоредителното заседание по случая. Днес ще стане ясно дали отново медикът ще признае вина, както и по какъв ред ще тръгне процесът.

Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд  оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок  за притежанието на незаконни боеприпаси. 

На предходното заседание майката на Плъха обвини д-р Димитров, че шиканира делото и го нарече "Мафия".

Очаквайте подробности!