Окръжна прокуратура – Пазарджик прецизира обвинението спрямо 18-годишеният Никола Райчев за умишлено убийство, извършено в Пазарджик.

Държавното обвинение  повдигна обвинение спрямо Райчев за това, че на 29 септември 2023 в. Пазарджик  на ул. „Панайот Волов“ умишлено е умъртвил  21-годишния Ангел Здравков чрез използване на нож, като деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин за убития. Първоначално повдигнатото обвинение спрямо 18-годишния е за престъпление по чл. 115, от Наказателния кодекс-за умишлено убийство, след прецизиране от страна на прокуратурата обаче деянието е квалифицирано по особено мъчителен начин и предумишлено– престъпление по чл. 116, ал.1 т.6 пр. второ и т.9  вр. чл.115 от Наказателния кодекс.

Основанието за поправянето на обвинението е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е починал в резултат на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и  смъртта е настъпила по особено мъчителен начин. 

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода ,че деянието е извършено и предумишлено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Никола е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Никола, убил Ангел в Пазарджик, заблудил близките си, че е на вилаНа всеки, който го питал къде е, беглецът давал различна информация

Приятелка на убития от Пазарджик: Взеха те от мен. Сега едно сърце ще бие за две21-годишният Ангел Здравков бе наръган от Никола Райчев