Пловдивчанин отърва 2 бона акт и 2 години без книжка, заради несъществуваща улица в града. Освен това той осъди КАТ за 400 лева, разходи за адвокат.

Мъжът е бил спрян за проверка на Коматевско шосе. След справка на документите му, органите на реда поканили водачът да бъде тестван за наличието на дрога. Пловдивчанинът обаче отказал да се подложи на Дръг Чек, не използвал и талон за кръвна проба. Веднага след отказа той се сдобил с акт. След месец било изготвено наказателно постановление със санкцията. В него било описано нарушението, денят и часа, както и мястото. Вписана била и санкцията – 3000 лева глоба и 24 месеца лишаване от правоуправление.

Интересното в случая обаче се оказва, че и в акта и в наказателното постановление, като място на нарушението било описано кръстовище, което реално не съществува. Става дума за улица „Софийска жп линия”, която не фигурира в Пловдив.

Това бил и мотивът, шофьорът да подаде жалба срещу КАТ и молба за отмяна на санкцията.

С неговата констатация бил съгласен и Районен съд. По време на заседание по случая се оказва, че действително улица „Софийска жп линия” не съществува. От тук следва, че и актът и наказателното постановление са незаконосъобразни. Изходът от делото се оказва в полза на пловдивчанинът.

Нещо повече – той е завел иск срещу КАТ – Пловдив. Мъжът е претендирал за изплащане на разходи за защита в размер на 400 лева. Районен съд се е съобразил и с тези желания на мъжа.