Наркозависим бе осъден на 2 години затвор след дръзка кражба в Мараша. Мъжът разби колата на жена и задигна дамската й чанта, в която е имала документи и телефон.

Посегателството е станало преди месеци на улица „Паганини”, посред бял ден.

Жена е паркирала колата си на въпросната улица. На предната дясна седалка тя оставила дамската си чанта с множество вещи в нея, като взела със себе си личния си телефон и сумата от 20 лева, след което заключила колата и тръгнала да купува мартеници.

Малко по-късно, покрай паркирания автомобил на пловдивчанката, преминал наркозависим в абстиненция. Той забелязал чантата на предната седалка и без да се замисли взел един камък и счупил прозореца на дясната врата.  Грабнал чантата и побягнал. 

Наркоманът отишъл директно в Шекер махала. Там заложил другия телефон на пострадалата, а с парите си купил наркотици.

Междувременно пловдивчанката се върнала с покупките до колата си. Тя останала изненадана, когато видяла пръснати стъкла по асфалта, както и изчезналата чанта. Веднага подала сигнал в полицията.

Не след дълго органите на реда влезли в следите на крадеца. Само за дни те открили телефона в заложната къща, а след това намерили и мъжа.

Последният бил арестуван и изправен пред съда.

По време на заседание в Районен  съд, станало ясно, че апашът е с дебело досие. Той е съден и е излежавал няколко присъди, последната през 2018 година.

Пред магистратите наркозависимият мъж изразил съжаление и поискал снизхождение. Дори помолил за условна присъда, тъй като имал 15-годишна дъщеря, за която трябва да се грижи.

Последните думи на мъжа не трогнаха магистратите. Те го признаха за виновен и го наказаха с ефективна присъда в размер на 2 години.