Журналистът Христо Гешoв от регионалния сайт „За истината” е бил нападнат снощи пред дома си в Червен бряг. Получил е удари в областта на корема и гърба, но не е тежко пострадал.

Ето какво написа той във фейсбук профила си.

"Тази вечер, прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, които ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба. За негово и на поръчителя му нещастие съм добре, въпреки болките и множеството натъртвания. Остро осъждам подобни деяния над мен и семейството ми.
Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг. Сърдечни благодарности на полицейският екип за бързата реакция и на центъра за спешна помощ гр. Червен бряг и по конкретно на д-р Карагеоргиев"

Гешов има видеорубрика в сайта, в която прави разследвания за различни неуредици в региона. Сред тях – практиката общинари да си санират къщите с европейски средства, решението на затъналата в дългове болница да си купи скъп служебен автомобил и неизгодната сделка за стопанисването на хотел „Таганрог”.

В края на март той излезе с отворено писмо, в което обяви, че той и семейството му са обект на натиск и репресия.