Разследване на наркобанда, която е пренасяла стотици килограми хероин през България към Западна Европа, може да се провали заради действията на полицаи, които са работили по случая, съобщи “24 часа”.

Повече от година и половина след ареста на групата на Димитър Начев-Сачмата през есента на 2012 г. антимафиоти, странно, не задържали и дори не извикали на разпит шофьора, който превозил от Турция до България 9 кг хероин. По досъдебното призводство има и оперативни данни, че липсват 3 кг хероин, които трябвало да бъдат скрити в същия автомобил според информацията от подслушаните разговори.

Обвиненият като тартор на нарркобандата Димитър Начев разказал пред прокурори и полицаи в ареста за най-големия си конкурент у нас, който се занимавал с трафик на хероин от Турция за Западна Европа. Мъжът с прякор Сухия от Хасково бил най-силният наркотрафикант у нас в последните 3 г., а до момента не е бил задържан, защото имал протекции дори и от полицаи, твърди се в показанията на Начев.

Свидетели разказват още, че един от обвинените като организатори на бандата на Сачмата - Ивайло Николов, отново организирал превоз на хероин, но този път за Сухия. Същият обвиняем по настояване на служители на МВР първоначално бил само свидетел и не бил с повдигнато обвинени за наркотрафик, въпреки че според данните от специалните разузнавателни средства бил сред основните участници в престъпната схема.

TrafficNews.bg