Двама млади мъже загинаха, а момиче е в много тежко състояние след тежката катастрофа на пътя между Хасково и Димитровград в късния следобед днес. Зверският сблъсък между спортното черно Ауди с хасковска регистрация и камион с пловдивска регистрация е станал около 15 часа.

„Ние пътувахме в нашето платно, другата кола ни връхлетя така, че дори не я видях“, каза на влизане в рентгена на МБАЛ Хасково единият от пострадалите - 47-годишен пловдивчанин, шофьорът на камиона.

Той беше затиснат в смачканата шофьорска кабина, преди пожарникарите да успеят да разрежат тенекиите и да го извадят оттам, а неговият приятел, който е пътувал до шофьорското място, му държеше банката с вливките.

48-годишният Петко обясни, че е тръгнал към Хасково с приятели си, който имал служебно пътуване, за да се поразходи.

През това време спешен екип на МБАЛ Хасково се опитваше да помогне на шофьора в Аудито, който също беше затиснат между тенекиите. Заради слабите признаци на живот на момчето на шофьорското място в Аудито, на видима възраст около 20 години, екипът на Спешното и пожарникарите извадиха първо него. Оказа се, че то все още е живо, но във видимо лошо състояние. Въпреки електрошока, момчето е починало малко по-късно в Спешното. Другият младеж от Аудито е излетял от колата при сблъсъка и е починал на място, съобщи хасково.нет.

Момичето, което е третият пътник от Аудито, е с опасност за живота, с масивен мозъчен кръвоизлив. В МБАЛ Хасково е докарана от екип на Димитровградската болница.

Сблъсъкът е станал малко преди разклона за летище Узунджово. На това място няма мантинели и засиленото Ауди е минало в насрещното и е засякло пловдивския камион. „Беше челен удар“, обясни мъжът от камиона, който се отърва в зверската катастрофа само с леки драскотини. Колегата му, шофьор на камиона, засега е в добро общо състояние, но предстоят още прегледи.

TNS.bg