Младеж е изнасилил 92-годишна жена, след което е откраднал всичките и спестявания. 18-годишният извършител нахлул в дома на Милка Джимертова в Бургаско след полунощ миналата сряда. Заплашил я с нож и ножица. Взел и всичките пари - общо 76, 45 ст., след което извършил бруталното престъпление. 

„Беше с маска и ми каза: Давай парите, давай парите, имаш пари, давай парите, ще те заколя, ще те зяколя или ще те запаля. Казах му, че нямам пари, откъде да ги взема? Аз взимам малка пенсия и давам на жена, която ме гледа“, разказа самата Милка пред Нова телевизия. Оказало се, че извършителят е внук на доскорошната болногледачка. 

Той е бил задържан по-малко от 24 часа след престъплението. Директорът на ОД на МВР - Бургас ст. комисар Радослав Сотиров коментира, че младежът е нахлул с взлом през вратата на дома и. 

„Има две тежки престъпления. Едното е грабеж на 76,45 лв., колкото пари е имала жената и стационарен телефон. А другото е извършване на блудствени действия с нея“, посочи Любомир Петров – ръководител на Апелативна прокуратура–Бургас.