Арестуваха 40-годишен мъж от Созопол заради изнудване. Той принудил свой съгражданин да му плати 3 бона , за да не разпространи в интернет негови неприлични снимки, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.

Установено е, че 38- годишният мъж се запознал във фейсбук с жена, на която след проведена активна коренспонденция, изпратил свои компрометиращи снимки. На 8 април  получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3 000 лв.

В противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Около 23 ч. същия ден рекетьорът е задържан в момент на вземане на парите до градския стадион. В дома му са открити таблет, телефон и рутер за интернет.

В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към Икономическа полиция в Бургас е установено, че задържаният има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили на жени и мъже. 40 годишният мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа.

Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура, работата по случая продължава.